VECSÉS - ÓVÁROS PLÉBÁNIA

HIRDETÉSEK 2021. január 24.

Évközi 3. vasárnap

1. Kérjük Szent József közbenjárását Katolikus Óvodánk megvalósulásáért.

2. Köszönöm az önkéntes templomtakarítók és díszítők értékes és nagylelkű munkáját, amellyel közösségünk élete szebbé formálódik.

3. A Váci Egyházmegye honlapján értékes videókat találunk lelki töltekezésre.

4. Január 31. évközi 4. vasárnap,
                9 óra Erzsébet tér
        este 6 óra Jézus Szíve templom

5. Figyeljünk a járványügyi előírások betartására: Püspök atya rendelkezése, hogy továbbra is csak kézbe lehet áldozni és a szenteltvíz tartót üresen kell hagyni,
a maszk használata és a védőtávolság betartása kötelező!

6. Karitász Csoport vezetőjének, Nagy Gyuláné elérhetősége: 06-20-390-5485

7. Szeptember 30-án kezdődött a Szent Kereszt templom belső felújítása.A felújítás ideje alatt a szentmiséket a Jézus Szíve templomban tartjuk meg. Kérem a Kedves Hívek segítő közreműködését!

8. Kérem azokat a fiatalokat, akik ebben az évben készülnek szentségi házasságot kötni, január 31-ig jelentkezzenek a plébánián.

9. Kedden este 6 órakor Alapozó Hittan felnőtteknek szentmise keretében.

10. Április 21-én lesz, hogy 100 évvel ezelőtt szentelték föl templomunkat a Jézus szíve templomot. A járványhelyzet miatt bizonytalan hogyan és mikor tudjuk megünnepelni a szentelés 100. évfordulóját. A felkészülésünk lelki mottója legyen Szent Péter apostol buzdítása:” Ha hozzá, az eleven kőhöz járultok, melyet emberek ugyan elvetettek, de Isten kiválasztott és megtisztelt, eleven kövek módjára ti is lelki templommá, szent papsággá épültök, hogy Jézus Krisztus által Istennek kedves lelki áldozatokat mutassatok be”.
Ötleteket, Javaslatokat várunk Január 31-ig.

11. Egyházközségünk Honlapján sok hasznos és fontos információt találhatunk:
      http://vecses-ovaros.vaciegyhazmegye.hu