vecsési Jézus szive plébánia
Isten hozott a Vecsés - Óváros Plébánia oldalán !

Heti gondolat archívum - 2022. nov. 7.

45.hét


<<előző heti gondolat

 Heti gondolat:
2022. 11. 07.
45. hét

Lemondás az önállóságról

    János evangéliumában gyakran előfordulnak Jézusnak ezek a szavai: „Amit nektek mondok, nem tőlem van, hanem az Atyától…, a tettek, amelyeket véghezviszek, nem tőlem vannak, hanem az Atyától…”

    Jézus úgy tűnik, minden önállóságról lemond az Atyával szemben; elveszít minden autonómiát. Pedig Jézus az az emberi-isteni személy, aki a történelemben megtestesült, és akit látszólag meghatároz korának kultúrája és struktúrái, valójában azonban teljesen szabad, annyira, hogy képes felajánlani életét és meghalni az emberiségért.

    Senkinek sincs nagyobb szeretete annál – tehát senki sincs annyira közel Isten tökéletességéhez - mint, aki életét adja másokért. Életünk odaadása magában foglalja, hogy elszakadunk önmagunktól és az emberektől, lemondunk saját javainkról, ötleteinkről, kultúránkról, lelkünk képzéséről, saját kezdeményezéseinkről. Vagyis annyit jelent, hogy éljük az evangéliumi tanácsokat. (...)

    Mi ugyanis az engedelmesség, ha nem a szegénység? Nem lenni, és nem birtokolni. Mi az engedelmesség, ha nem a tisztaság, vagyis hogy egyszerűek vagyunk, s nem ragaszkodunk magunkhoz, másokhoz, és semmilyen dologhoz?

Salvino Cola

Forrás: Hubertus Blaumeiser - Tonino Gandolfo: Amint az Atya szeret engem...


<<előző heti gondolat

 

Jézus Szive Plébániatemplom     2220 Vecsés Petőfi tér 1.

Szent Kereszt Templom     2220 Vecsés Jókai Mór u. 70.

Vecsés - Óváros Heti gondolat

 

Fel az oldal tetejére©2010