vecsési Jézus szive plébánia
Isten hozott a Vecsés - Óváros Plébánia oldalán !

Heti gondolat archívum - 2022. április 11.

15.hét


<<előző heti gondolat

 Heti gondolat:
2022. 04. 11.
15. hét

„Szentháromság életstílus”

    A Szentháromság perikhórétikus látásmódja, ha az emberi kapcsolatokban megélik, termékeny forrássá válik: a teológiai tanítás megújul, közösségi természetű lelkiség születik, a lelkipásztorkodás kifinomultabbá, személyesebbé, párbeszédképesebbé válik, a misszió nyitottabb lesz a mindenkivel való párbeszédre. Ez a látás- és cselekvésmód alkotja az Egyház jelenjét és jövőjét és máris új modelleket inspirál a társadalmi és gazdasági életben.(…)

    A harmadik évezred Egyházának feladata, hogy a maguk teljességében kibontakoztassa ezeknek a megsejtéseknek az újdonságát,, s egész létét és tevékenységét ezek valóra váltásának szentelje. (…)

    Az Egyházban, miképpen a Szentháromságban is, kifelé irányuló erő a befelé tartó erőtől függ. Az Egyház olyan mértékben lesz képes epifániára, amilyen erős benne a koinónia. Ha küldetése szerint kifelé tekintőnek kell lennie, és misszionálni, evangelizálni akar, akkor életében az egység pecsétjét és a szentháromságos kommúniót kell hordoznia, akár a Pünkösdkor megszülető egyház.

Jesús Castellano Cervera

Forrás: Hubertus Blaumeiser - Tonino Gandolfo: Amint az Atya szeret engem...


<<előző heti gondolat

 

Jézus Szive Plébániatemplom     2220 Vecsés Petőfi tér 1.

Szent Kereszt Templom     2220 Vecsés Jókai Mór u. 70.

Vecsés - Óváros Heti gondolat

 

Fel az oldal tetejére©2010