vecsési Jézus szive plébánia
Isten hozott a Vecsés - Óváros Plébánia oldalán !

Heti gondolat archívum - 2022. február 7.

6.hét


<<előző heti gondolat

 Heti gondolat:
2022. 02. 07.
6. hét

A Föld Eucharisztiája

    Jézus halálával és feltámadásával kétségkívül a kozmosz átalakulásának legfőbb oka.

    Szent Pál révén azonban azt is tudjuk a kinyilatkoztatásból, hogy Krisztus szenvedését mi, emberek teljesítjük be (vö.Kol 1,24) és hogy a teremtés Isten fiainak a megnyilvánulását várja (vö.Róm 8,19). Isten az emberek együttműködését is várja, akik az Eucharisztia ált krisztusivá váltak, hogy közreműködjenek a kozmosz megújításában.

    Azt mondanánk tehát, hogy az eucharisztikus kenyér erejéből az ember az univerzum „eucharisztiájává” válik, abban az értelemben, hogy Krisztussal, földbe vetett magként, előmozdítja az univerzum átváltozását.

    Ha ugyanis az Eucharisztia az ember feltámadásának eszköze, nem lehetséges-e, hogy az Eucharisztia által átistenült emberi test arra van rendelve, hogy elbomoljék a földben és így közreműködjék a kozmosz megújításában? Nem jelenthetjük-e ki tehát, hogy halálunk után Jézussal mi leszünk a Föld Eucharisztiája?

    A föld „megesz” minket, ahogy mi az Eucharisztiát. Nem azért, hogy földdé alakítson minket, hanem, azért hogy az átalakuljon „új éggé és új földdé”. (…) Az Eucharisztia megvált és Istenné tesz minket. Mi pedig azzal, hogy meghalunk, együttműködünk Krisztussal a kozmosz átalakításában.

Chiara Lubich

Forrás: Hubertus Blaumeiser - Tonino Gandolfo: Amint az Atya szeret engem...


<<előző heti gondolat

 

Jézus Szive Plébániatemplom     2220 Vecsés Petőfi tér 1.

Szent Kereszt Templom     2220 Vecsés Jókai Mór u. 70.

Vecsés - Óváros Heti gondolat

 

Fel az oldal tetejére©2010