vecsési Jézus szive plébánia
Isten hozott a Vecsés - Óváros Plébánia oldalán !

Heti gondolat archívum - 2024. május 13.

20.hét


<<előző heti gondolat

 Heti gondolat:
2024. 05. 13.
20. hét

Szabadon szárnyaló emberek

    Mit kérek Tőled? Szabad embereket! A Te szabadságod szerinti szabadad papokat, akik mindentől szabadok, akik nem ragaszkodnak apához, anyához, testvérekhez, test szerinti rokonokhoz, a világ szerinti barátokhoz; akiknek nincsenek javaik, akik számára nincsenek akadályok és aggodalmak, sőt saját akaratukhoz sem ragaszkodnak.

    Szabadokat! Olyan férfiakat, akik szeretetből teljesen neked szentelik magukat, és mindenestül készek, hogy a Te akaratodat tegyék, a Te szíved szerint való férfiakat. Akiket nem térítenek el és nem állítanak meg saját terveik (…), akiknek új Dávidként, kezükben ott a kereszt, mint bot, és mint parittya a rózsafüzér.

    Szabadokat! Olyan embereket, akik mindig rendelkezésedre állnak, mindig készek engedelmeskedni neked az elöljárók hívásában, ahogy Sámuel (…), akik mindig készek futni és mindent elviselni Veled és Érted, mint az apostolok. (…)

    Szabadokat! Mária igaz gyermekeit, akik az ő szeretetéből fogantak és születtek, akiket ő hordozott méhében, ő táplált és tanított, támogatott és kegyelmével gazdagított (…).

    Mikor jön már el a tiszta szeretet tüzének ez az áradata, amelyet lángra akarsz gyújtani mindenütt a földön?

Montforti Grignion Szent Lajos

Forrás: Hubertus Blaumeiser - Tonino Gandolfo: Amint az Atya szeret engem...


<<előző heti gondolat

Jézus Szive Plébániatemplom     2220 Vecsés Petőfi tér 1.

Szent Kereszt Templom     2220 Vecsés Jókai Mór u. 70.

Vecsés - Óváros Heti gondolat

 

Fel az oldal tetejére©2010