vecsési Jézus szive plébánia
Isten hozott a Vecsés - Óváros Plébánia oldalán !

Heti gondolat archívum - 2024. március 18.

12.hét


<<előző heti gondolat

 Heti gondolat:
2024. 03. 18.
12. hét

Szent világiak

    A keresztények számára az evilági valóságok sorsa nem a pusztulás: meg kell menteni ezeket, hogy bekapcsolódjanak abba a nagy áramlatba, amely az egész teremtést magába ragadja Isten felé.(…)

    Naivitás volna azt hinni, hogy összeütközések és küzdelem nélkül evangelizálhatjuk ezt a világot.. Az még túlságosan a „világ fejedelmének” birtokában van, akinek esze ágában sincs elveszíteni zsákmányát!

    Talán azt hisszük, hogy kemény erőfeszítéseink nélkül Krisztus át tudja járni a munka világát? Vagy, hogy az üzleti világ csak úgy könnyedén megtér az Evangéliumhoz? Vagy a politika, a tudomány, a művészet?

    Ha a teremtett világot vissza akarjuk hódítani a kegyelem oldalára, annak az a feltétele, hogy az életszentség mindenütt jelen legyen a modern világban. Ebben rejtőzik a probléma: vannak-e szent világiak (szentek… fogalmazzunk világosan: egészen Krisztusnak szentelt emberek, akikben az Ő szeretete lakik, akiket az Ő Lelke mozgat), vannak-e szent munkások, földművesek, vállalkozók, politikusok és művészek?

Henri Caffarel

Forrás: Hubertus Blaumeiser - Tonino Gandolfo: Amint az Atya szeret engem...


<<előző heti gondolat

Jézus Szive Plébániatemplom     2220 Vecsés Petőfi tér 1.

Szent Kereszt Templom     2220 Vecsés Jókai Mór u. 70.

Vecsés - Óváros Heti gondolat

 

Fel az oldal tetejére©2010