vecsési Jézus szive plébánia
Isten hozott a Vecsés - Óváros Plébánia oldalán !

Heti gondolat archívum - 2024. február 19.

8.hét


<<előző heti gondolat

 Heti gondolat:
2024. 02. 19.
8. hét

Visszatérni a lényeghez

    Ahogy kapcsolatba kerültem az ázsiai népekkel és kultúrákkal, lassanként megértettem, hogy egyetlen dolog számít, és ez nem a beszéd, hanem az élet: továbbadni az életet. Érezem, hogy bizonyos gondolatokat, bizonyos meglátásokat tapasztalat által kell „közvetíteni”.(…)

    Egy kis mag voltunk csupán, alig néhányan, de mindennap igyekeztünk kimondani: „Azért vagyunk itt, hogy életet adjunk Jézusnak magunk között.”

    Összejöveteleink egyetlen célja az volt (…)- miközben éltük az Igét, és újrakezdtünk benne, megosztottuk egymással tapasztalatainkat, igyekeztünk egymást szolgálni - , hogy lehetővé tegyük a feltámadott Jézusnak, hogy megjelenjék közöttünk.

    Látva e népek és vallási kultúrájuk gazdagságát, azt mondtam magamban: (…) nem elegendő az elmélet,, a filozófia, kultúránk sokszínűsége, ha mi keresztények nem vagyunk képesek magát a közöttünk jelenlevő feltámadott Jézust ajándékozni a világnak. (…)

    Meggyőződésem, hogy vissza kell térnünk a lényeghez, és újra fel kell fedeznünk, hogy ha a kereszténység kezdetekor a feltámadt Jéuus volt a kérügma (az igehirdetés taralma), akkor ma sem lehet más a kérügma, nem lehet más, amit hirdetünk, csak a Feltámadott.

Toni Weber

Forrás: Hubertus Blaumeiser - Tonino Gandolfo: Amint az Atya szeret engem...


<<előző heti gondolat

Jézus Szive Plébániatemplom     2220 Vecsés Petőfi tér 1.

Szent Kereszt Templom     2220 Vecsés Jókai Mór u. 70.

Vecsés - Óváros Heti gondolat

 

Fel az oldal tetejére©2010