vecsési Jézus szive plébánia
Isten hozott a Vecsés - Óváros Plébánia oldalán !

Heti gondolat archívum - 2023. július 10.

28.hét


<<előző heti gondolat

 Heti gondolat:
2023. 07. 10.
28. hét

„Eggyé válni” – ahogy Jézus tette

    Nem kis árat fizetett Isten Fia azért, hogy eggyé váljon velünk. Ő valóban a „másikat élte”. Íme, az ember: Jézus, aki megszületik, mint mi, zsidó a zsidók között a zsidó kultúrában. Él, dolgozik, sír, elfárad, szenved testben és lélekben, Istennek ajánlja a Tőle való elhagyatottság félelmetes érzését, megfosztják mindenétől, meghal. Így minden élethelyzetet bejárt, amit ember bejárhat, hogy, szívében összegyűjtve, mindenkit az Atyához vigyen.

    Rá tekintünk, ha azt szeretnénk tudni, hogyan vigyük el Istent azokhoz, akik nem ismerik, vagy másként ismerik. „Eggyé válni” velük azt jelenti, hogy befogadunk gazdag kultúrájú, olykor évezredes hagyományú népeket, és bennük termékennyé tesszük az örömhírt.

    Így minden ember a világon, legyen akár ateista, materialista, kegyetlen, terrorista, bűnös, drogos, tolvaj, gyilkos: mind-mind a keresztre feszített Jézusra emlékeztet, amikor elhagyottságában felkiáltott. Az iránta való szeretet ad új lendületet a papnak, hogy megértse, hogyan és miben folytasson párbeszédet velük, hiszen Jézus azért jött, hogy meggyógyítsa a betegeket.

Chiara Lubich

Forrás: Hubertus Blaumeiser - Tonino Gandolfo: Amint az Atya szeret engem...


<<előző heti gondolat

Jézus Szive Plébániatemplom     2220 Vecsés Petőfi tér 1.

Szent Kereszt Templom     2220 Vecsés Jókai Mór u. 70.

Vecsés - Óváros Heti gondolat

 

Fel az oldal tetejére©2010