vecsési Jézus szive plébánia
Isten hozott a Vecsés - Óváros Plébánia oldalán !

Heti gondolat archívum - 2023. június 26.

26.hét


<<előző heti gondolat

 Heti gondolat:
2023. 06. 26.
26. hét

Korunk éjszakája

    Hódításai ellenére a modern ember is megtapasztalja – közösségileg és személyesen is – elhagyottság mélységeit, a nihilizmus kísértését, a sokféle fizikai, erkölcsi és lelki szenvedés értelmetlenségét.

    A sötét éjszakák és azok a próbatételek, amelyekben kézzel tapintható a gonosz misztériuma, és amelyek megkövetelik a hit nyitottságát, olykor korszakot meghatározó dimenziókat és társadalmi méreteket öltenek. (…)

    Keresztes Szent János tapasztalata a bizalomra hív meg bennünket: engedjük, hogy Isten megtisztíthasson bennünket. A reménnyel és szeretettel átszőtt hitben az éjszaka lassan megmutatja a hajnal fényeit. Fénylővé válik, mint a Húsvét éjszakája.(…)

    Bárcsak ezeket a sötét éjszakákat, melyek korunk egyéni és közösségi tudatában sűrűsödnek össze, tiszta hitben tudnánk megélni! Olyan reményben, amely „eléri mindazt, amiben remél”. És lángoló szeretetben, mely a Szentlélek erejéből fakad. Így a fájdalomtól gyötört emberiség számára ezek az éjszakák fényes nappalokká alakulnának át. Győzelemmé, melyet a Feltámadott aratott, aki keresztjének erejével megszabadít bennünket.

II. János Pál pápa

Forrás: Hubertus Blaumeiser - Tonino Gandolfo: Amint az Atya szeret engem...


<<előző heti gondolat

Jézus Szive Plébániatemplom     2220 Vecsés Petőfi tér 1.

Szent Kereszt Templom     2220 Vecsés Jókai Mór u. 70.

Vecsés - Óváros Heti gondolat

 

Fel az oldal tetejére©2010