vecsési Jézus szive plébánia
Isten hozott a Vecsés - Óváros Plébánia oldalán !

Heti gondolat archívum - 2023. május 1.

18.hét


<<előző heti gondolat

 Heti gondolat:
2023. 05. 01.
18. hét

„Fölfoghatatlan” szeretet

    Az emberré lett Isten legcsodálatosabb tette az, hogy meghalt értünk. (…) Érthető számunkra, hogy föl kell támadnia, a föltámadást fel tudjuk fogni. Érthető a mennybemenetel is, amely a dolgok birtokba vételének kezdetét jelenti, ezek közös eredetétől indulva. De ami érthetetlen számunkra, amit el nem tudtunk volna képzelni, amit soha nem föltételeztünk volna, az az, hogy Isten meghaljon értünk. És ez végtelen meghatottságot ébreszt a bűnös emberben.

    „Simon, szeretsz engem?” Nem pedig:”Hibáztál, elárultál.” „Simon szeretsz engem?” Ebben áll a nagy erkölcsi forradalom, amit a kereszténység hozott a világba: az erkölcs olyan szeretet, amely megvalósulásra törekszik, könyörög, hogy megvalósulhasson, kér és koldul.

    „Krisztus szeretete ugyanis sürget minket. Mert azt gondoljuk, hogy ha egy meghalt mindenkiért, akkor valamennyien meghaltak. Ő mindenkért meghalt, hogy akik élnek, már ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és föltámadt.” (2Kor5,14.15) Ily módon azt ismételgeti – olyan szenvedéllyel, amely összeszorítja szívem - , hogy rajtam a sor, én is tegyek hasonlóképp, megvalósítva ezt az ideált. És emészt a vágy, hogy mások is ezt a példát kövessék.

Luigi Giussani

Forrás: Hubertus Blaumeiser - Tonino Gandolfo: Amint az Atya szeret engem...


<<előző heti gondolat

 

Jézus Szive Plébániatemplom     2220 Vecsés Petőfi tér 1.

Szent Kereszt Templom     2220 Vecsés Jókai Mór u. 70.

Vecsés - Óváros Heti gondolat

 

Fel az oldal tetejére©2010