vecsési Jézus szive plébánia
Isten hozott a Vecsés - Óváros Plébánia oldalán !

Heti gondolat archívum - 2023. március 6.

10.hét


<<előző heti gondolat

 Heti gondolat:
2023. 03. 06.
10. hét

A megújulás lendülete

    Az egyházias embert (homo ecclesiasticus) mélyen éreinti mindaz, ami megbénítja, elnehezíti, megsebzi a Misztikus Test egészét. (…) Az ilyen ember szenved az Egyházban jelen lévő rossztól. Arra vágyik, hogy az Egyház – és annak minden tagja – legyen tisztább, éljen nagyobb egységben, legyen figyelmesebb az emberek igényeire, aktívabb a tanúságtételben, szenvedélyesebb az igazság szomjazásában, mindenben lelkibb, és ne tegyen annyi engedményt a világnak és a világ hazugságainak. (...)

    Anélkül, hogy utópisztikus álmokat táplálna, és anélkül, hogy ne magán kérné ezt elsősorban számon, nem törődik bele abba, hogy Krisztus tanítványai (…) az emberiség nagy áramlatainak szélén tengődjenek. Képes spontán módon meglátni a jót, örülni neki, s mindezt láthatóvá is teszi anélkül, hogy szemet hunyna azon fogyatékosságok és hibák fölött, melyeket egyesek szívesen tagadnának, mások viszont csak megbotránkoznának rajtuk. (…)

    Tudatában van annak, hogy sok megújulásra van szükség ahhoz, hogy elkerüljük a baljóslatú újításokat, és hogy megújulás lendülete természetes az Egyházban. (…) Mielőtt nekiindul, igyekszik mindig jól megcélozni az irányt.

Henri de Lubac

Forrás: Hubertus Blaumeiser - Tonino Gandolfo: Amint az Atya szeret engem...


<<előző heti gondolat

 

Jézus Szive Plébániatemplom     2220 Vecsés Petőfi tér 1.

Szent Kereszt Templom     2220 Vecsés Jókai Mór u. 70.

Vecsés - Óváros Heti gondolat

 

Fel az oldal tetejére©2010