vecsési Jézus szive plébánia
Isten hozott a Vecsés - Óváros Plébánia oldalán !

Heti gondolat archívum - 2022. dec. 5.

49.hét


<<előző heti gondolat

 Heti gondolat:
2022. 12. 05.
49. hét

Megistenülés az egységben

    Az Úr mondja: „A világban lévő rossz – éppúgy , mint a lelkekben és az Egyházban, annak papjaiban lévő rossz – egyedül az egység hiányából fakad, abból a tényből, hogy elszakadnak életük középpontjától, és csalóka délibábokat kergetnek. (…) Létük alapjától, az egységtől távolodnak el, attól, aminek életük egyetlen vonatkoztatási pontjának kellene lennie!

    Egyházam tündöklő büszkesége az egység: az az egység, amelyet sokan nem ismernek, mások pedig nem sokra tartanak, noha ez az Istenség visszatükröződése. Nem csupán Isten egy tulajdonsága, hanem sokkal több: az Egység Isten létének a lényege! (…)

    A papoknak tehát, ha összhangban akarnak lenni életük céljával, isteni természetű hivatásukkal, istenivé kell válniuk az egységben. (…)

    Arról álmodom, hogy a papok tökéletesen megéljék ezt az egységet Velem és egymás között, (…) valamint többi testvérükkel. Az engedelmességben megszülető egység ez? Igen, de még ennél is több: a szándékok, az érzelmek, a szívek, a vágyak egysége Isten dicsőségére.”

Conchita Cabrera De Armida

Forrás: Hubertus Blaumeiser - Tonino Gandolfo: Amint az Atya szeret engem...


<<előző heti gondolat

 

Jézus Szive Plébániatemplom     2220 Vecsés Petőfi tér 1.

Szent Kereszt Templom     2220 Vecsés Jókai Mór u. 70.

Vecsés - Óváros Heti gondolat

 

Fel az oldal tetejére©2010