vecsési Jézus szive plébánia
Isten hozott a Vecsés - Óváros Plébánia oldalán !

Heti gondolat archívum - 2022. március 14.

11.hét


<<előző heti gondolat

 Heti gondolat:
2022. 03. 14.
11. hét

A felvirágzás évszázada

    Ellentmondásnak tűnhet, de a nehéz, küzdelmes, szekularizált XX. században újra felvirágzott a kereszténység, mégpedig épp a nehéz helyzetekben. Akkor virágzott fel újra, amikor a jólétben úgy tűnt, már nincs is szükség a hitre. Ennek a szép és szörnyű évszázadnak nagy szüksége volt az Evangéliumra és a szeretetre.

    Hogyan jött el a felvirágzás? Gyakran a szegénységben és számtalan fájdalmas megpróbáltatásban. Felvillant az Egyház szentségi és lelki arca. (…)

    Az Istentől eltávolodott világban kivirágzott az Egyház életének karizmatikus arca, éspedig a mozgalmak és új közösségek révén. (…)

    Bizonyos, hogy egy családban minden új tag érkezése és felnevelése nehézségeket, feszültségeket is szül. Ám (…) ez a karizmatikus időszak az Egyház szövetének megújulásához vezetett, egyre gazdagabb és teljesebb módon, s ezáltal gyarapodhatott a család és növekedett a szeretet. (…)

    Az Egyház együttérzéssel kíséri figyelemmel a világot, amely úgy tűnik, eltávolodott Istentől. A hétköznapi, de az apostolkodás karizmájában elkötelezett keresztény szavaikkal, tanúságtételükkel, viselkedésükkel lépnek be a világ életének mindennapjaiba.

Andrea Riccardi

Forrás: Hubertus Blaumeiser - Tonino Gandolfo: Amint az Atya szeret engem...


<<előző heti gondolat

 

Jézus Szive Plébániatemplom     2220 Vecsés Petőfi tér 1.

Szent Kereszt Templom     2220 Vecsés Jókai Mór u. 70.

Vecsés - Óváros Heti gondolat

 

Fel az oldal tetejére©2010